Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek

Gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175ºC / hetelucht: 150ºC). Leg de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven. Laat het spek afkoelen op keukenpapier.

  2. Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe de aardperen in een pan met de melk, zo veel water dat ze net onder staan en wat zout. Kook de aardperen in 15-20 minuten gaar.

  3. Laat de artisjokharten uitlekken, halveer ze en dep ze goed droog met keukenpapier. Wentel de artisjokharten in de bloem, vervolgens door het eiwit en ten slotte door het paneermeel. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot ca. 160ºC.

  4. Was de kervel en de bladselderij, schud ze goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Giet de aardperen af, maar bewaar wat van het kookvocht. Pureer de aardperen met een staafmixer en voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te dik is. Roer de boter door de puree en breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  5. Frituur de gepaneerde artisjokjes in ca. 4 minuten goudbruin in de olie. Schep de artisjokken uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Verdeel de aardpeerpuree over borden en leg er de gefrituurde artisjokken op. Verkruimel het spek en strooi het samen met de kruiden over de borden.

Foto's: Stephan van Raay (F&L). Servies: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)