
Geplette aardappels met chimichurri
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng eerst alle ingrediënten voor de chimichurri in een kom en laat de saus staan terwijl je de aardappels maakt (chimichurri wordt mettertijd steeds lekkerder, dus je kunt hem het beste een dag eerder maken, of in ieder geval een paar uur van tevoren, zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen).
Voeg de aardappels toe aan een pan flink gezouten koud water en breng het water op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 tot 25 minuten zachtjes koken, tot de aardappels van de punt van een mes glijden. Giet af in een vergiet. Stoom de aardappels 5 tot 10 minuten droog.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Verdeel de aardappels over een grote bakplaat en plet met de onderkant van een pot of blik, zodat de aardappels straks lekker veel krokante randjes krijgen. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met flink wat zout en peper.
Rooster de aardappels 30 tot 40 minuten in de oven, tot ze krokant en goudbruin zijn en keer om. Verdeel wat chimichurri over de aardappels en rooster nog 10 tot 15 minuten in de oven, tot je die geurige saus kunt ruiken en de aardappels er krokant uitzien.
Serveer de geplette aardappels met de rest van de chimichurri (sprenkel over de aardappels of verdeel over een bord en leg de aardappels erop) en uiteraard voldoende zure room om de aardappels in te kunnen dopen.
Puur aardappel
€ 29,95