Bereiding

Die ruimte kun je mooi gebruiken om het romige champagneschuim te maken. En zodra je klaar bent, spoel je de kom en pan met de flexibele slang in een handomdraai schoon. Verdeel de zalm en de asperges over diepe borden, bestrooi met wat grof zeezout en zwarte peper en schep er wat champagneschuim over. Classy én snel, het kan met Quooker Flex!

  1. Maak de groene asperges schoon en blancheer ze ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Los het bouillonblokje op in kokend water. Leg de zalmfilets voorzichtig in de hete bouillon en pocheer ca. 5 minuten.
  2. Kluts intussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Zet de kom op een pan kokend water. Voeg al kloppend geleidelijk de champagne toe. Klop het geheel tot een luchtig schuim.
  3. Verdeel de asperges en de zalm over diepe borden en bestrooi met wat grof zeezout en zwarte peper. Schep er de champagnesabayon overheen. Maak af met verse kervel.

Wist je dat…

een Quooker superveilig is in gebruik?

Dat komt onder andere door de kindveilige bedieningsknop en de kraan wordt niet heet door de dubbelwandige uitloop. Bovendien is een Quooker bevestigd aan het aanrecht, waardoor deze dus niet kan omvallen zoals een waterkoker.

een Quooker je water zuivert?
Elke Quooker is namelijk uitgerust met een actief koolfilter, waardoor je verzekerd bent van het schoonste drinkwater.

een Quooker energiezuinig is?
Dit komt door de hoogvacuümisolatie van het reservoir, waardoor je precies tapt wat je nodig hebt, in plaats van te veel water te koken of lang moet wachten op warm water uit de kraan.

De Quooker FLEX is verkrijgbaar vanaf 1195 euro bij de Quookerdealer. Kijk voor meer informatie en jouw favoriete kraan bij Quooker.