Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
quooker recepten

Gepocheerde zalm met champagnesabayon met de Quooker

In samenwerking met Quooker.
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Een recept om mee uit te pakken, maar dankzij de Quooker Flex supersnel op tafel. De zalm pocheer je gemakkelijk en snel met laagje kokend water uit de Quooker Flex, de meest veilige keuze voor in de keuken waarmee je bovendien ruimte op je aanrecht bespaart.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een recept om mee uit te pakken, maar dankzij de Quooker Flex supersnel op tafel. De zalm pocheer je gemakkelijk en snel met laagje kokend water uit de Quooker Flex, de meest veilige keuze voor in de keuken waarmee je bovendien ruimte op je aanrecht bespaart.

Bereiding

  1. Maak de groene asperges schoon en blancheer ze ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Los het bouillonblokje op in kokend water. Leg de zalmfilets voorzichtig in de hete bouillon en pocheer ca. 5 minuten.

  2. Kluts intussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Zet de kom op een pan kokend water. Voeg al kloppend geleidelijk de champagne toe. Klop het geheel tot een luchtig schuim.

  3. Verdeel de asperges en de zalm over diepe borden en bestrooi met wat grof zeezout en zwarte peper. Schep er de champagnesabayon overheen. Maak af met verse kervel.

De Quooker FLEX is verkrijgbaar vanaf 1195 euro bij de Quookerdealer. Kijk voor meer informatie en jouw favoriete kraan bij Quooker.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!