Gepocheerde zalm met champagnesabayon met de Quooker
In samenwerking met Quooker.
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Een recept om mee uit te pakken, maar dankzij de Quooker Flex supersnel op tafel. De zalm pocheer je gemakkelijk en snel met laagje kokend water uit de Quooker Flex, de meest veilige keuze voor in de keuken waarmee je bovendien ruimte op je aanrecht bespaart.
Bereiding
Maak de groene asperges schoon en blancheer ze ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Los het bouillonblokje op in kokend water. Leg de zalmfilets voorzichtig in de hete bouillon en pocheer ca. 5 minuten.
Kluts intussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Zet de kom op een pan kokend water. Voeg al kloppend geleidelijk de champagne toe. Klop het geheel tot een luchtig schuim.
Verdeel de asperges en de zalm over diepe borden en bestrooi met wat grof zeezout en zwarte peper. Schep er de champagnesabayon overheen. Maak af met verse kervel.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.