Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
quooker recepten

Gepocheerde zalm met champagnesabayon met de Quooker

In samenwerking met Quooker.
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een recept om mee uit te pakken, maar dankzij de Quooker Flex supersnel op tafel. De zalm pocheer je gemakkelijk en snel met laagje kokend water uit de Quooker Flex, de meest veilige keuze voor in de keuken waarmee je bovendien ruimte op je aanrecht bespaart.

Bereiding

  1. Maak de groene asperges schoon en blancheer ze ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Los het bouillonblokje op in kokend water. Leg de zalmfilets voorzichtig in de hete bouillon en pocheer ca. 5 minuten.

  2. Kluts intussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Zet de kom op een pan kokend water. Voeg al kloppend geleidelijk de champagne toe. Klop het geheel tot een luchtig schuim.

  3. Verdeel de asperges en de zalm over diepe borden en bestrooi met wat grof zeezout en zwarte peper. Schep er de champagnesabayon overheen. Maak af met verse kervel.

De Quooker FLEX is verkrijgbaar vanaf 1195 euro bij de Quookerdealer. Kijk voor meer informatie en jouw favoriete kraan bij Quooker.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)