Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Gepocheerde zalm met kruidenroomsaus

Gepocheerde zalm met kruidenroomsaus

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de krieltjes grondig en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Maak de haricots verts schoon. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Breng de witte wijn met 250 ml water, het bouillon-blokje en de peperkorrels aan de kook. Draai het vuur laag zodat de bouillon niet meer kookt en leg de zalmfilets in de warme bouillon. Laat de zalm in 4-5 minuten rustig garen.

  2. Blancheer de haricots verts in 2-3 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet de krieltjes af en stoom ze droog. Meng de krieltjes en de haricots verts met de boter en breng op smaak met zout en peper.

  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Neem de zalm uit de bouillon en houd hem warm. Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan. Voeg de slagroom en de ui toe en breng aan de kook. Pluk de kervel en de dragon van de takjes. Snijd de bieslook fijn. Voeg de kruiden toe aan de roomsaus en leg de zalmfilets erin.

  4. Verdeel de aardappels en de haricots verts over borden en leg op elk bord een zalmfilet. Schep de kruidenroomsaus eroverheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)