
Gepofte aardappel uit de airfryer
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de airfryer op 200°C. Boen de aardappels schoon en prik rondom gaatjes in de schil met een vork.
Wrijf ze in met de olijfolie en bestrooi met een dun laagje zout. Leg de aardappelen in de airfryer en pof ze in ca. 35 minuten gaar, afhankelijk van de grootte. Controleer met een mes of ze zacht zijn vanbinnen.
Klop intussen in een kom de tahin met het citroensap en de geraspte knoflook. Voeg geleidelijk ijskoud water toe terwijl je met je garde blijft kloppen, tot een luchtige, romige saus ontstaat. Proef en breng op smaak met zout.
Meng in een kom de cherrytomaten, de komkommer, de extra viergeolijfolie, het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 7 minuten. Spoel ze onder koud water, pel ze en snijd in kwarten.
Snijd de gepofte aardappels uit de airfryer open en verdeel de tomaten-komkommersalsa erover. Leg de eieren erbij en lepel wat van de whipped tahin erop. Garneer met de zwarte olijven en de verse kruiden. Serveer de gepofte aardappels uit de airfryer direct.