Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Gepofte aardappel uit de airfryer

Gepofte aardappel uit de airfryer

In samenwerking met GreenPan
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Met een airfryer neem je een shortcut naar de lekkerste gepofte aardappelen. In dit recept vullen we de gepofte aaardappel uit de airfryer met ingrediënten die geïnspireerd zijn op de Midden-Oosterse keuken: whipped tahini, tomaten-komkommersalsa en frisse kruiden. En wie die smaken kent, weet: dat is áltijd lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer
Met een airfryer neem je een shortcut naar de lekkerste gepofte aardappelen. In dit recept vullen we de gepofte aaardappel uit de airfryer met ingrediënten die geïnspireerd zijn op de Midden-Oosterse keuken: whipped tahini, tomaten-komkommersalsa en frisse kruiden. En wie die smaken kent, weet: dat is áltijd lekker.
Tip
Heb je nog geen airfryer maar wil je er wel een? Dan hebben wij goed nieuws, want met de code FOODIES15 ontvang je 15% korting op het volledige airfryer-assortiment op greenpan.nl. Let op: deze code tijdelijk (van 18 februari t/m 17 maart 2025 en niet cumuleerbaar met andere lopende acties). Maak er dus snel gebruik van nu het kan!

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer op 200°C. Boen de aardappels schoon en prik rondom gaatjes in de schil met een vork.

  2. Wrijf ze in met de olijfolie en bestrooi met een dun laagje zout. Leg de aardappelen in de airfryer en pof ze in ca. 35 minuten gaar, afhankelijk van de grootte. Controleer met een mes of ze zacht zijn vanbinnen.

  3. Klop intussen in een kom de tahin met het citroensap en de geraspte knoflook. Voeg geleidelijk ijskoud water toe terwijl je met je garde blijft kloppen, tot een luchtige, romige saus ontstaat. Proef en breng op smaak met zout.

  4. Meng in een kom de cherrytomaten, de komkommer, de extra viergeolijfolie, het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 7 minuten. Spoel ze onder koud water, pel ze en snijd in kwarten.

  6. Snijd de gepofte aardappels uit de airfryer open en verdeel de tomaten-komkommersalsa erover. Leg de eieren erbij en lepel wat van de whipped tahin erop. Garneer met de zwarte olijven en de verse kruiden. Serveer de gepofte aardappels uit de airfryer direct.

Per portie: 568 kcal | 30 g koolhydraten | 15 g eiwit | 38 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)