Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
gepofte aardappel met spek

Gepofte aardappels met spek, zure room en kaas

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Poppy: "Wie houdt er niet van deze klassieker? Dit recept bevat geen luxe, moeilijk vindbare ingrediënten, alleen de heerlijke smaken van spek, kaas en room. Deze gepofte aardappels vallen echt bij iedereen in de smaak. Eenvoudig en lekker."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Poppy: "Wie houdt er niet van deze klassieker? Dit recept bevat geen luxe, moeilijk vindbare ingrediënten, alleen de heerlijke smaken van spek, kaas en room. Deze gepofte aardappels vallen echt bij iedereen in de smaak. Eenvoudig en lekker."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).

  2. Wrijf de aardappels in met olie en flink wat zout en prik rondom in met een vork. Leg op een rooster in het midden van de oven en pof de aardappels 50 tot 60 minuten, tot ze vanbinnen gaar en vanbuiten knapperig zijn.

  3. Bak het ontbijtspek intussen in een koekenpan op middelhoog vuur in 3 tot 4 minuten krokant. Haal het spek uit de pan, hak de helft in heel kleine stukjes en leg de rest van het spek apart voor de garnering.

  4. Snijd elke gepofte aardappel aan de bovenkant kruiselings in en gebruik een vork om het kruim met een klont boter los te roeren. Bestrooi elke aardappel met een kwart van de spekkruimels en de helft van de kaas, zet de aardappels onder de grill en laat de kaas smelten, tot deze goudbruin is en pruttelt.

  5. Haal de aardappels uit de oven en garneer met een flinke lepel zure room, de rest van de spekkruimels, de apart gehouden plakjes spek en de lente-ui.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Puur aardappel

€ 29,95
cover kookboek