Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gepofte koolrabi en geroosterde venkelsalade met gebakken geitenkaas

Gepofte koolrabi en geroosterde venkelsalade met gebakken geitenkaas

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verwijder eventuele ‘armen’ of wortels van de koolrabi, wrijf de schil van elke koolrabi in met 1 el olijfolie en wikkel ze per stuk in aluminiumfolie. Leg ze in een ondiepe ovenschaal en rooster ze 30-60 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte; ze moeten zacht zijn als je er met een scherp mes in prikt). Laat de gare koolrabi afkoelen totdat je met een scherp mes het schilletje eraf kunt pellen.

  2. Snijd intussen de venkel in de lengte in vieren. Leg ze in een ondiepe ovenschaal met de boter, zout en peper en rooster ze 30-40 minuten in de oven, tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.

  3. Trek de bladeren van de cavolo nero van hun dikke stelen en scheur ze in grote stukken. Verhit de overige 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de blaadjes een paar minuten op hoog vuur, tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Knijp het limoensap erboven uit, breng op smaak met zout en peper en schep goed om.

  4. Verwarm voor de dressing de honing en het limoensap in een kleine pan. Snijd de rode pepers heel fijn (verwijder de zaadlijsten als je de dressing niet te pittig wilt) en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat een paar minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur.

  5. Doe het sesamzaad in een diep bord. Doop de plakjes geitenkaas aan beide kanten in de sesamzaadjes en druk een beetje aan, zodat de zaadjes aan de kaas blijven plakken. Verhit de neutrale olie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes zachtjes een paar minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.

  6. Schil de koolrabi’s, snijd ze in plakjes en leg ze op een serveerschaal. Leg de geroosterde venkel en de cavolo nero erbij en leg de knapperige, warme geitenkaas erbovenop. Besprenkel het geheel met de pittige, zoete dressing en serveer direct.

Per portie: 634 kcal | 35 g koolhydraten | 11 g eiwit | 48 g vet

Receptuur: Ajda Mehmet Foto’s: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)