Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Gepofte winterpeen met walnoot en appel

Gepofte winterpeen met walnoot en appel

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 180°C). Schrap eventueel de winterpenen en was ze. Prik ze rondom in met een vork en leg ze in een ovenschaal of bakblik. Bedruppel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Dek het geheel af met aluminiumfolie en pof de wortels in ca. 1 uur en 30 minuten gaar in de oven.

  2. Hak de walnoten en het witbrood grof. Verhit de boter in een pan en bak er de walnoten en het witbrood goudbruin en krokant in. Laat het noten broodmengsel op keukenpapier uitlekken en bestrooi het met wat zout. Was de snijbiet en schud hem droog.

  3. Was de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Neem de wortels uit de oven. Meng de ciderazijn met de walnootolie en bestrijk de wortels met dit mengsel. Verdeel de appel eroverheen en bestrooi met het notenbroodmengsel en de snijbiet.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!