Bereiding

  1. Maak de octopus schoon. Maak een snee tussen de kop en de tentakels. Keer de kop binnenstebuiten en verwijder alle ingewanden. Snijd de tentakels in tweeën en verwijder de ogen en de bek. Leg de stukken octopus in een kom, voeg het zout toe en wrijf de stukken 2 tot 3 minuten tussen je handen om de zuignappen schoon te maken. Spoel de octopusstukken, zodra er kleine belletjes ontstaan op de zuignappen, twee tot drie keer onder de koude kraan af. Laat ze daarna uitlekken en zet ze aan de kant.
  2. Maak de marinade. Meng alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de marinade toe aan de octopus en roer tot hij geheel omhuld is. Zet de octopus opzij en laat 10 minuten marineren.
  3. Verhit de olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak de ui 2 minuten, of tot het zacht en doorschijnend is. Voeg de gemarineerde octopus en alle marinade toe en roerbak 3 minuten, of tot de octopus net gaar is. Voeg de lente-ui toe, roerbak 30 seconden mee en haal de pan van het vuur. Schep de octopus in een serveerkom, garneer met sesamzaad en lente-ui en serveer met gestoomde rijst.

TIPS:
Je kunt de octopus vervangen door pijlinktvis. Snijd de pijlinktvis in blokjes en kerf de blokjes kruislings in. Daarnaast is het heel belangrijk om de octopus niet te lang te roerbakken omdat hij dan rubberachtig en taai wordt.

Klein Korea

Uit het boek:

Klein Korea
€22,50

Lees ook:

Shocking! Dit is het verschil tussen inktvis en octopus