Bereiding
Dit is een heel makkelijk en toegankelijk gerecht dat net iets minder zuur en pittig is dan je van de Chinese Sichuankeuken gewend bent. Dus vind je de uitgesproken smaken nog een beetje spannend, dan is dit een goed gerecht om mee te starten.
- Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak er de pepers (zonder of met de helft van de zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt
hebben) en de szechuanpeper ca. 2 minuten in tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de spitskool toe en roerbak 3-4 minuten tot hij geslonken is en begint te kleuren. Blus af met 100 ml water en kook tot de kool zacht is en het water verdampt is. - Voeg de suiker, de sojasaus en de azijn toe en kook verder tot ze bijna helemaal verdampt zijn en de kool een beetje kleverig wordt. Lekker als bijgerecht bij vlees en rijst.
Per portie: ca. 115 kcal
2 g eiwit | 6 g vet | 13 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Myles Williamson