Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Wat is spitskool: geroerbakte spitskool

Geroerbakte spitskool

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak er de pepers (zonder of met de helft van de zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt
    hebben) en de szechuanpeper ca. 2 minuten in tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de spitskool toe en roerbak 3-4 minuten tot hij geslonken is en begint te kleuren. Blus af met 100 ml water en kook tot de kool zacht is en het water verdampt is.

  2. Voeg de suiker, de sojasaus en de azijn toe en kook verder tot ze bijna helemaal verdampt zijn en de kool een beetje kleverig wordt. Lekker als bijgerecht bij vlees en rijst.

Per portie: 115 kcal | 13 g koolhydraten | 2 g eiwit | 6 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Myles Williamson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)