Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Gerookte bospeen met saffraanmayonaise en kaantjes

Gerookte bospeen met saffraanmayonaise en kaantjes

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de saffraanmayonaise

Bereiding

  1. 1. Vul de Big Green Egg met houtskool en een handje kersenhoutsnippers en steek de Big Green Egg 10-15 minuten aan met de bodemschuif en het deksel open. Plaats de convEGGtor en de Cast Iron Grid op de EGG. Borstel de bospenen schoon en snijd het loof eraf, maar laat een stukje van ca. 2 cm zitten. Meng de bospenen in een kom met de olijfolie, zout en peper.

  2. 2 Leg de bospenen op het rooster van de Big Green Egg. Sluit het deksel en laat de temperatuur oplopen tot ca. 160°C. Draai de bospenen om de 20 minuten om tot ze rondom mooi gekleurd zijn. Leg de dennentakken tussen de bospenen en eentje tussen de kolen en sluit het deksel. Laat de bospenen nog ca. 20 min roken.

  3. 3. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.

  4. 4. Doe voor de saffraanmayonaise de saffraandraadjes, de wittewijnazijn, de poedersuiker en de eidooier in een hoge beker. Mix met behulp

  5. 5 g eiwit | 42 g vet | 7 g koolhydraten

Per portie: 437 kcal | 7 g koolhydraten | 5 g eiwit | 42 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!