Bereiding

1. Vul de Big Green Egg met houtskool en een handje kersenhoutsnippers en steek de Big Green Egg 10-15 minuten aan met de bodemschuif en het deksel open. Plaats de convEGGtor en de Cast Iron Grid op de EGG. Borstel de bospenen schoon en snijd het loof eraf, maar laat een stukje van ca. 2 cm zitten. Meng de bospenen in een kom met de olijfolie, zout en peper.

2 Leg de bospenen op het rooster van de Big Green Egg. Sluit het deksel en laat de temperatuur oplopen tot ca. 160°C. Draai de bospenen om de 20 minuten om tot ze rondom mooi gekleurd zijn. Leg de dennentakken tussen de bospenen en eentje tussen de kolen en sluit het deksel. Laat de bospenen nog ca. 20 min roken.

3. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.

4. Doe voor de saffraanmayonaise de saffraandraadjes, de wittewijnazijn, de poedersuiker en de eidooier in een hoge beker. Mix met behulp
van een staafmixer alles goed door elkaar. Giet druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en mix verder tot er een dikke, glanzende mayonaise ontstaat. Serveer de gerookte bospeen met de mayonaise en de spekjes.

Per portie: ca. 437 kcal
5 g eiwit | 42 g vet | 7 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling