Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de ciabatta in blokjes en bedruppel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de ciabatta over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven.
  2. Maak de makreel schoon en verwijder zorgvuldig alle graatjes. Pluk de makreel in grove stukken. Meng de makreel met de mayonaise en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter op middelhoog vuur en bak er de ui en het komijnzaad ca. 10 minuten in. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Neem de ciabatta uit de oven. Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
  4. Verdeel de tomaten, de paprika en de ciabattacroutons over borden. Verdeel het makreelmengsel over de borden. Breng de ui op smaak met zout en peper en verdeel hem over de makreel. Garneer met de bladselderij.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie