Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gerookte makreel met gebakken ui en krokant brood

Gerookte makreel met gebakken ui en krokant brood

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de ciabatta in blokjes en bedruppel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de ciabatta over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven.

  2. Maak de makreel schoon en verwijder zorgvuldig alle graatjes. Pluk de makreel in grove stukken. Meng de makreel met de mayonaise en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter op middelhoog vuur en bak er de ui en het komijnzaad ca. 10 minuten in. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Neem de ciabatta uit de oven. Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  4. Verdeel de tomaten, de paprika en de ciabattacroutons over borden. Verdeel het makreelmengsel over de borden. Breng de ui op smaak met zout en peper en verdeel hem over de makreel. Garneer met de bladselderij.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)