Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de erwtjessalade

Wij beginnen vrij standaard met het koken van aardappels, maar geen zorgen, dit wordt alles behalve saai. De romige aardappelpuree vormt de basis voor de krokant gebakken visburgers en de frisgroene erwtjessalade die we erbij doen knalt van het bord.

Bereiding

  1. 1. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water met een snuf zout 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Giet de aardappels af en stamp ze met een pureestamper fijn.

  2. 2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak er de lente-ui zacht in. Laat afkoelen.

  3. 3. Doe de gerookte schelvis in een pan en giet er zoveel water bij tot de vis net onderstaat. Breng het geheel aan de kook en laat 3-4 minuten doorkoken. Giet de vis af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de graten en pluk de vis in vlokken.

  4. 4. Meng de lente-ui door de aardappelpuree en breng de puree op smaak met zout en peper. Roer de mosterd, de vis en de kruiden erdoorheen. Vorm met je handen 4 burgers van het mengsel. Laat de burgers ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.

  5. 5. Doe intussen voor de salade de erwten in een vergiet en giet er kokend water overheen. Meng in een kommetje de azijn, de mosterd en de olijfolie. Laat de erwten goed uitlekken en meng met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Roer de waterkers er vlak voor het serveren doorheen, anders wordt hij slap.

  6. 6. Doe de bloem, het ei en het paneermeel in 3 diepe borden. Haal de visburgers achtereenvolgens voorzichtig door de bloem, het ei en het paneermeel. Haal ze daarna nog eens door het ei en het paneermeel. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de visburgers 4-5 minuten in aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de burgers met de salade.

Per portie: 854 kcal | 67 g koolhydraten | 52 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Charlotte Morgan Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)