Gerookte-schelvissoep
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Leg de gerookte schelvis in een ovenschaal en giet er kokend water uit de waterkoker over zodat de vis onderstaat. Dek af met aluminiumfolie en laat ca. 15 minuten staan. Haal de vis met een schuimspaan uit het water, laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verwijder de huid, scheur de vis in hapklare stukken en haal daarbij alle graten uit de vis.
Smelt de boter in een grote pan op matig vuur en bak er de ui en de prei 15-20 minuten in tot ze heel zacht zijn. Voeg de aardappels toe en fruit 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook 10-15 minuten tot de aardappels zacht zijn. Stamp ca. ⅓ van de aardappels met een pureestamper grof. Voeg de slagroom en de schelvis toe en breng de soep op smaak met zout en witte peper.
Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog 2-3 minuten doorkoken. Roer de verse kruiden door de soep en schenk de soep in kommen.