Bereiding

 

  1. Pel en snipper de knoflook. Wrijf het lamsvlees in met 1 el olie, de tandoorikruiden en de knoflook. Verhit een grote ovenvaste koekenpan en bak er het vlees zonder extra vet op hoog vuur ca. 3 minuten rondom goudbruin in.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tomaten, dep ze droog en halveer ze. Dep het snijvlak van de tomaten droog met keukenpapier. Neem het vlees uit de pan en leg het op een ovenschaal. Braad het vlees nog ca. 10 minuten in de oven.
  3. Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de hete pan en zet de pan ca. 12 minuten in de oven. Verhit 1 l olie in een grote pan en frituur de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking.* Hak de lente-uitjes fijn en meng ze door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 3 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken. Serveer alles samen.

*Pappadums kunnen eventueel ook klaargemaakt worden in magnetron of oven. Kijk naar de aanwijzingen op de verpakking.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, Sissy Boy, eigen collectie