Lees verder onder de advertentie
Geroosterde bietensalade met pecorino
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verpak elke biet apart in een pakketje van 2 vellen aluminiumfolie. Besprenkel de bieten met 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels appelciderazijn en bestrooi met wat zout en peper. Vouw het aluminiumfolie stevig dicht en rooster de bieten 1½ uur in de oven. Laat de bieten daarna iets afkoelen.
Trek de velletjes van de bieten en snijd de knobbelige toppen eraf. Snijd de bieten in partjes.
Roer de overige olijfolie, de overige appelciderazijn en de sjalotten in een kommetje. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Meng de dragon met de rucola in een kom. Let op dat je de blaadjes niet kneust. Voeg de dressing toe en meng voorzichtig. Leg de bieten op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Schaaf met een dunschiller de pecorino over de salade.
Saladebijbel
€ 34,99Lees verder onder de advertentie