Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Geroosterde bietensalade met pecorino

Geroosterde bietensalade met pecorino

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Verpak elke biet apart in een pakketje van 2 vellen aluminiumfolie. Besprenkel de bieten met 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels appelciderazijn en bestrooi met wat zout en peper. Vouw het aluminiumfolie stevig dicht en rooster de bieten 1½ uur in de oven. Laat de bieten daarna iets afkoelen.

  3. Trek de velletjes van de bieten en snijd de knobbelige toppen eraf. Snijd de bieten in partjes.

  4. Roer de overige olijfolie, de overige appelciderazijn en de sjalotten in een kommetje. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  5. Meng de dragon met de rucola in een kom. Let op dat je de blaadjes niet kneust. Voeg de dressing toe en meng voorzichtig. Leg de bieten op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Schaaf met een dunschiller de pecorino over de salade.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Saladebijbel

€ 34,99
Saladebijbel

Lees verder onder de advertentie