Geroosterde bloemkool met rozepeper-dressing
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Jord: "Als een stel aasgieren stond de Smokey-crew in de startblokken om aan te vallen. Zodra fotograaf Remko groen licht gaf en de boel er goed op stond, was het gerecht in no time verdwenen. Zo lekker kunnen groenten op de BBQ dus zijn! De hoofdrolspeler in dit gerecht is niet eens de bloemkool zelf, maar de roze-peperdressing. Die geeft het geheel een heerlijke aromatische kick en de crunch die goed samengaat met de hummus en geblakerde bloemkool."
Bereiding
1. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 250 °C is bereikt. Zet een grote pan water op het vuur waarin een hele bloemkool past. Voeg per liter water 20 g zout toe.
2. Zet de bloemkool rechtop en snijd hem in vier dikke plakken. Laat de bloemkoolsteaks in het kokende water zakken en blancheer ze circa 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het kokende water en leg ze direct in koud water om het kookproces te stoppen.
Uit het boek