Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel

Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Open de verpakkingen van de halloumi en vang het vocht op in een kom. Snijd de halloumi kruislings ca. 1 cm diep in en leg hem in het midden van een bakplaat. Schik de aardappels, de venkel en de tomaten eromheen.

  2. Bestrooi de halloumi met de citroen- en sinaasappelschil. Besprenkel de aardappels met de helft van het citroensap. Leg de plakjes citroen tussen de ingrediënten op de bakplaat. Besprenkel de aardappels met het apart gehouden vocht van de halloumi. Besprenkel alles met de olijfolie, de oregano, zout en peper. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en rooster ca. 20 minuten in de oven.

  3. Neem uit de oven en verwijder de folie. Draai de aardappels om, besprenkel de halloumi met de honing en zet nog 15-20 minuten in de oven, tot alles goudbruin is.

Per portie: 793 kcal | 65 g koolhydraten | 32 g eiwit | 43 g vet

Receptuur: Ajda Mehmet & Willem van Santen Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (25 stemmen)