Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Geroosterde curry-bloemkool met linzen en kokosdressing

Geroosterde curry-bloemkool met linzen en kokosdressing

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Geroosterde bloemkool behoudt perfect z’n bite én is ook nog eens erg lekker. De kokosdressing maakt het helemaal af en past dan ook goed bij de overige smaken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Geroosterde bloemkool behoudt perfect z’n bite én is ook nog eens erg lekker. De kokosdressing maakt het helemaal af en past dan ook goed bij de overige smaken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de bloemkool (inclusief het blad) in 8 parten. Wrijf de bloemkoolparten in met de currypasta en bestrooi met wat zout. Leg de bloemkool op een bakplaat en bedruip met wat olie. Rooster de bloemkool in ca. 30 minuten knapperig en gaar in de oven.

  2. Verhit intussen 1 el olie in een pan en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de linzen toe en giet er zoveel groentebouillon bij dat de linzen net onderstaan. Kook de linzen op matig vuur in ca. 20 minuten beetgaar.

  3. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Giet de linzen af. Verdeel de linzen over 4 diepe borden en leg op ieder bord 2 parten bloemkool. Schep er wat dressing overheen en geef de rest er apart bij. Maak af met verse koriander en sesamzaadjes.

Per portie: 393 kcal | 44 g koolhydraten | 22 g eiwit | 10 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!