Geroosterde curry-bloemkool met linzen en kokosdressing
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de bloemkool (inclusief het blad) in 8 parten. Wrijf de bloemkoolparten in met de currypasta en bestrooi met wat zout. Leg de bloemkool op een bakplaat en bedruip met wat olie. Rooster de bloemkool in ca. 30 minuten knapperig en gaar in de oven.
Verhit intussen 1 el olie in een pan en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de linzen toe en giet er zoveel groentebouillon bij dat de linzen net onderstaan. Kook de linzen op matig vuur in ca. 20 minuten beetgaar.
Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Giet de linzen af. Verdeel de linzen over 4 diepe borden en leg op ieder bord 2 parten bloemkool. Schep er wat dressing overheen en geef de rest er apart bij. Maak af met verse koriander en sesamzaadjes.