Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Geroosterde grapefruit met tijm en pijnboompitten

Geroosterde grapefruit met tijm en pijnboompitten

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Was de tijm en schud hem goed droog. Snijd met een scherp mesje de schil van de grapefruits en verwijder daarbij zoveel mogelijk van het wit. Snijd de grapefruits in 3 dikke plakken.

  2. Leg 2⁄3 van de tijm op een bakplaat en verdeel er de grapefruits overheen. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de grapefruits ca. 15 minuten in de oven.

  3. Verhit intussen de suiker met 100 ml water in een pan tot een lichtbruine karamel. Voeg het citroensap en nog 2 el water toe en laat ca. 2 minuten inkoken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Ris van de overige tijm de blaadjes van de takjes.

  4. Neem de grapefruits uit de oven en schenk de karamelsiroop eroverheen. Bestrooi met de tijmblaadjes. Zet de grapefruits nog ca. 5 minuten terug in de oven. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer. Lekker met vanille-ijs.

Per portie: 374 kcal | 38 g koolhydraten | 4 g eiwit | 21 g vet

Foto’s, receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)