Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Was de tijm en schud hem goed droog. Snijd met een scherp mesje de schil van de grapefruits en verwijder daarbij zoveel mogelijk van het wit. Snijd de grapefruits in 3 dikke plakken.
- Leg 2⁄3 van de tijm op een bakplaat en verdeel er de grapefruits overheen. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de grapefruits ca. 15 minuten in de oven.
- Verhit intussen de suiker met 100 ml water in een pan tot een lichtbruine karamel. Voeg het citroensap en nog 2 el water toe en laat ca. 2 minuten inkoken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Ris van de overige tijm de blaadjes van de takjes.
- Neem de grapefruits uit de oven en schenk de karamelsiroop eroverheen. Bestrooi met de tijmblaadjes. Zet de grapefruits nog ca. 5 minuten terug in de oven. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer. Lekker met vanille-ijs.
Per portie: ca. 374 kcal
4 g eiwit |21 g vet | 38 g koolhydraten
Foto’s, receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink