
Geroosterde grapefruit met tijm en pijnboompitten
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Was de tijm en schud hem goed droog. Snijd met een scherp mesje de schil van de grapefruits en verwijder daarbij zoveel mogelijk van het wit. Snijd de grapefruits in 3 dikke plakken.
Leg 2⁄3 van de tijm op een bakplaat en verdeel er de grapefruits overheen. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de grapefruits ca. 15 minuten in de oven.
Verhit intussen de suiker met 100 ml water in een pan tot een lichtbruine karamel. Voeg het citroensap en nog 2 el water toe en laat ca. 2 minuten inkoken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Ris van de overige tijm de blaadjes van de takjes.
Neem de grapefruits uit de oven en schenk de karamelsiroop eroverheen. Bestrooi met de tijmblaadjes. Zet de grapefruits nog ca. 5 minuten terug in de oven. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer. Lekker met vanille-ijs.