Geroosterde harissakip met ansjovismayo
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de aardappelparten in een grote steelpan en zet ze onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook, giet af en laat in een vergiet droogstomen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Meng de harissa, de tomatenpuree, de azijn, de tijm, de oregano en de olijfolie in een kom en breng goed op smaak met zout en peper. Doe het mengsel samen met de kip, de afgekoelde aardappel en de hele teentjes knoflook in een braadslee en meng alles met je handen door elkaar, zodat alles bedekt is met het harissamengsel. Leg de aardappels onder in de braadslee en leg de kip erbovenop. Rooster 50-60 minuten in de oven tot de aardappels beetgaar zijn en de kip krokant en gaar.
Maak intussen de ansjovis met de achterkant van een mes tot een fijne pasta. Schraap de pasta in een kom en roer de mayonaise en een beetje sherryazijn erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de braadslee uit de oven. Knijp de knoflookteentjes uit de schilletjes op een snijplank, druk ze fijn en roer ze door de mayonaise. Serveer de kip en de aardappels direct uit de braadslee met de mayonaise er als dipsaus bij.