Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Geroosterde kip met knoflookboter en nduja-rijstvulling

Geroosterde kip met knoflookboter en nduja-rijstvulling

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 el olij folie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er de ui ca. 10 minuten in tot hij zacht en licht gekaramelliseerd is. Roer 3 geperste teentjes knoflook, 1 tl komijnpoeder, de chilivlokken, het paprikapoeder, ½ tl zwarte peper en de nduja erdoorheen. Fruit nog ca. 5 minuten tot het vet uit de nduja is vrij gekomen.

  2. Roer de rijst erdoorheen zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje vet. Blus af met 250 ml water. Kook, onafgedekt, ca. 15 minuten tot de rijst bijna zacht is maar nog een beetje bite heeft. Haal van het vuur en zet apart.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zachte boter met de overige knoflook, de citroenschil, ½ tl komijnpoeder en een snufje zout. Duw de huid van de kip bij de borst voorzichtig los, zodat het vel niet scheurt. Duw de knoflookboter tussen de huid en het vlees en verdeel het in een dun laagje over de kip. Vul de holte van de kip met het nduja-rijstmengsel en bind de poten strak vast met een stuk keukengaren zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het bakken.

  4. Wrijf de huid rondom in met 2 el olie en bestrooi met wat zout. Leg de kip direct op het ovenrooster en zet een ovenschaal of bakplaat eronder om de vrij gekomen braadsappen op te vangen. Rooster ca. 1 uur en 20 minuten tot de huid knapperig is en de sappen die eruit lopen als je in het vlees prikt, helder zijn. Haal de kip uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten voor je hem in porties snijdt. Serveer met gestoomde groenten of een groene salade en besprenkel met de opgevangen braadsappen.

Per portie: 530 kcal | 21 g koolhydraten | 34 g eiwit | 34 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)