Geroosterde kip met zwarte peper en citroenyoghurt
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Plet de peperkorrels in een vijzel. Voeg de geraspte knoflook en het zout toe en maal tot een dikke pasta. Roer de kurkuma en het citroensap erdoorheen en houd apart.
Leg de kip met de velzijde naar boven in een schaal en snijd de huid meermaals kruislings in. Wrijf de hele kip in met de marinade en zet minimaal 1 uur, maar liever een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C/ hetelucht: 200°C). Leg de kip met de velzijde naar boven in een ondiepe braadslee en leg de bol knoflook erbij. Sprenkel de olijfolie voor het grootste deel over de kip en een beetje over de knoflookbol. Rooster de kip ca. 30 minuten in de oven, neem de knoflook eruit en houd apart. Rooster de kip nog 10-15 minuten, of tot het vel krokant is en de kip helemaal gaar. Gebruik eventueel een vleesthermometer: als deze in de filet 65°C aangeeft en in de dijfilet 70°C is hij gaar. Laat de kip onafgedekt 10-15 minuten rusten in de braadslee.
Pel intussen de bol knoflook, knijp de teentjes in een kommetje en meng met de yoghurt. Leg de kip als hij heeft gerust op een snijplank en roer het braadvocht door de yoghurt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap. Snijd de kip in stukken, strooi de koriander eroverheen en serveer met de citroenyoghurt, kurkumarijst en citroenpartjes.