Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Geroosterde kip op knapperig rozemarijnbrood

Geroosterde kip op knapperig rozemarijnbrood

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de salade

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Wrijf de kip rondom in met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Schep het brood door elkaar met de rozemarijn, 2 el olijfolie en wat zout en peper.

  2. 2. Verdeel het brood, de knoflook- en de citroenhelften (niet de citroenrasp) over de bodem van een braadslee met antiaanbaklaag en leg de kip erbovenop. Rooster ca. 1 uur in de oven.

  3. 3. Roer de crème fraîche met de citroenschil en de mosterd glad en breng op smaak met zout en peper. Haal de braadslee uit de oven en bestrijk de kip rondom met het mengsel. Zet de ovenschaal nog ca. 15 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is en het brood knapperig. Haal de braadslee uit de oven en laat de kip ca. 20 minuten rusten.

  4. 4. Klop intussen voor de salade de balsamico met de sjalot en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing

  5. 57 g eiwit | 52 g vet | 38 g koolhydraten

Per portie: 851 kcal | 38 g koolhydraten | 57 g eiwit | 52 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)