Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze geroosterde kip tandoori zit boordevol kruidige smaken en is heerlijk mals. De saus zorgt voor een heerlijke, frisse touch.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de yoghurt-muntsaus

Deze geroosterde kip tandoori zit boordevol kruidige smaken en is heerlijk mals. De saus zorgt voor een heerlijke, frisse touch.
Tip voor gaarheid van je kip
Wil je weten of je vlees goed gaar is? Controleer hier de kerntemperatuur van je kip, zodat je zeker weet dat hij veilig is om te eten!

Bereiding

  1. Snijd in iedere kippendij van boven naar beneden 3-4 inkepingen tot aan het bot. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de marinade. Meng de kippendijen door de marinade in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kippendijen naast elkaar in een ovenschaal en bak in 40-50 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Meng voor de salade de groenten in een kom en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Doe de ingrediënten voor de saus in een blender en pureer tot een gladde saus. Serveer de kip met de naan, de salade en de saus.

Per portie: 458 kcal | 41 g koolhydraten | 33 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!