Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato

Geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de kool

Voor de aardappels

Voor de linzen

Voor de pangrattato

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng voor de aardappels een grote pan met water aan de kook en kook er de aardappels 10-12 minuten in tot ze bijna zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.

  2. Meng voor de kool de olijfolie met de knoflook. Wrijf de parten kool ermee in, bestrooi met zout en peper en verdeel ze over een grote bakplaat. Rooster de kool 15 minuten op het bovenste rek in de oven.

  3. Verdeel intussen de aardappels over een andere bakplaat en plet ze een beetje met de achterkant van een lepel of met een pureestamper. Besprenkel ze met de olie, bestrooi met zout en peper en meng ze met de citroenrasp. Verplaats na 15 minuten de kool naar het onderste rek en zet de aardappels boven in de oven. Rooster ca. 45 minuten verder en draai de koolparten en de aardappels halverwege om.

  4. Verhit voor de linzen de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de ui en de selderij 10-15 minuten in tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de linzen, de tomatenblokjes, 450 ml water, de bouillonblokjes, de tapenade en de azijn toe en breng het geheel aan de kook. Kook onafgedekt 30-35 minuten tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig door. Voeg eventueel meer water toe als het mengsel te droog wordt. Neem van het vuur en roer de fijngehakte basilicumblaadjes erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verhit voor de pangrattato de olie in een grote koekenpan en bak er de knoflook en de chilivlokken 30 seconden in. Voeg de broodkruimels toe en bak verder tot ze knapperig en goudbruin zijn. Roer de citroenrasp en de olijven erdoorheen en bak nog 3 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  6. Verdeel de linzen over zes borden, leg op ieder bord twee parten kool en bestrooi met de pangrattato. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer met de aardappels.

Per portie: 610 kcal | 62 g koolhydraten | 19 g eiwit | 29 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Foto’s: Toby Scott Styling: Tamara Vos Foodstyling: Luis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)