Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Geroosterde makreel met garam masala en tamarindekikkererwten

Geroosterde makreel met garam masala en tamarindekikkererwten

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd de makreel aan beide zijden een aantal keer in met een scherp mes. Klop ½ el garam masala, zout, peper en 1 el olie door elkaar. Wrijf de makreel in met de olie en wrijf hem goed in de sneden en de binnenkant, of wrijf de olie over de filets. Leg de citroenplakjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en leg de vis erbovenop. Laat ca. 10 minuten marineren en bestrooi met zeezout.

  2. Verhit intussen op middelhoog vuur de overige ½ el olie in een koekenpan en bak de ui 6-8 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook, de gember, de komijn en de chilipeper toe en bak een paar minuten. Voeg de tomaten toe, doe 200 ml water in het lege blik en voeg dit ook toe. Laat zachtjes koken voor 10 minuten, tot de saus een beetje is ingedikt.

  3. Zet de makreel in de oven en bak ca. 10 minuten voor filets of 15-20 minuten voor hele vissen – de vis moet makkelijk loskomen van de graten en de huid moet een beetje krokant zijn.

  4. Roer de kikkererwten door de tomaten en laat zachtjes koken voor ca. 5 minuten. Voeg naar smaak tamarinde toe en de overige garam masala. Serveer de makreel op de tamarindekikkererwten met roti of chapati en yoghurt en besprenkel met koriander.

Per portie: 779 kcal | 38 g koolhydraten | 46 g eiwit | 47 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)