Bereiding

  1. Doe voor de ingelegde groenten de rode ui en de komkommer in twee brandschone potten die je luchtdicht af kunt sluiten. Meng de rest van de ingrediënten met 250 ml water in een kom. Giet de vloeistof bij de groenten en sluit de potten goed af. Bewaar de potten in de koelkast. Na ca. 30 minuten zijn de groenten lekker om te eten, maar als je ze een nachtje laat staan, krijgen ze nóg meer smaak. Je kunt de groenten 3-4 weken in de koelkast bewaren.
  2. Breng een pan met ruim water met zout aan de kook en kook de aardappels ca. 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen.
  3. Verdeel de aardappels over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Leg de gekneusde knoflookteentjes erbij en bestrooi de aardappels met de rozemarijn, de dille, zout en peper. Rooster ca. 25 minuten in de oven tot de aardappels lichtbruin gekleurd zijn. Meng de ingelegde groenten en de radijsjes erdoorheen en garneer met de peterselie.

Recept van Muna: “Op @tothemoen op Instagram laat ik zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn, dat je met bloemkool meer kan dan alleen in water koken en dat je voor een gezonde maaltijd geen lange ingrediëntenlijst nodig hebt!”