Geroosterde peren met kardemomcustard en kletskoppen
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor de custard de melk met de kardemompeulen in een steelpan en laat ca. 10 minuten trekken op laag vuur. Laat de melk niet koken. Kluts de eidooiers met de suiker. Roer de bloem en het zout erdoorheen. Schenk de warme melk al roerend met een garde bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad. Giet het mengsel door een zeefje terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en verwarm nog 1 minuut door. Giet de custard in een kom en dek direct op de oppervlakte af met vershoudfolie, zo kan er geen vel onstaan. Laat helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil de peren en halveer ze. Smelt de boter in een zware, ovenbestendige pan. Leg de peertjes met het snij vlak naar beneden in de pan en bak ze 2 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en bedruip de peertjes met de honing en het citroensap. Zet het geheel ca. 25 minuten in de oven.
Serveer de peertjes in schaaltjes met een flinke schep custard en breek er wat kletskoppen boven.