Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Geroosterde-radijssalade met ponzudressing

Geroosterde-radijssalade met ponzudressing

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Wist je dit al?
Radijsjes komen in heel veel kleuren en vormen. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de ronde, kersachtige soort, maar ken je ijspegels al? Dat zijn, zoals de naam al doet vermoeden, langwerpige, puntige, witte radijsjes. Rammenas, ook wel bekend als daikon, is ook een radijssoort. Deze grote broer van de rode radijsjes die we zo goed kennen wordt veel gebruikt in de Oost-Aziatische keuken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verdeel de radijsjes over een bakplaat en besprenkel met de olie, zout en peper. Schep om en bak 25-30 minuten, of tot de radijsjes een beetje geblakerd en zacht zijn.

  2. Snijd intussen de uiteinden van de komkommer eraf en halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommerhelften in halvemaantjes van ca. 1 cm dik. Doe de komkommer in een vergiet boven een kom, bestrooi met 1 tl zout en laat ca. 15 minuten uitlekken. Gooi het vocht weg, dep de komkommer droog en doe hem in een grote kom.

  3. Roer voor de dressing de ponzusaus, de azijn, de pindakaas, de honing, de gember, zout en peper door elkaar. Doe de radijsjes als ze een beetje zijn afgekoeld in de kom met de komkommer en schep om met de dressing. Voeg de pinda’s en de lente-ui toe aan de kom en schep om.

Per portie (4): 173 kcal | 11 g koolhydraten | 6 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)