
Geroosterde-radijssalade met ponzudressing
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verdeel de radijsjes over een bakplaat en besprenkel met de olie, zout en peper. Schep om en bak 25-30 minuten, of tot de radijsjes een beetje geblakerd en zacht zijn.
Snijd intussen de uiteinden van de komkommer eraf en halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommerhelften in halvemaantjes van ca. 1 cm dik. Doe de komkommer in een vergiet boven een kom, bestrooi met 1 tl zout en laat ca. 15 minuten uitlekken. Gooi het vocht weg, dep de komkommer droog en doe hem in een grote kom.
Roer voor de dressing de ponzusaus, de azijn, de pindakaas, de honing, de gember, zout en peper door elkaar. Doe de radijsjes als ze een beetje zijn afgekoeld in de kom met de komkommer en schep om met de dressing. Voeg de pinda’s en de lente-ui toe aan de kom en schep om.