
Geroosterde roodlof met steranijs-clementineglazuur
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C / hetelucht: 180ā°C). Snijd de roodlof in de lengte door en gooi de beschadigde buitenste bladeren weg. Snijd de wortel een beetje bij, maar zorg ervoor dat er genoeg overblijft om de bladeren bij elkaar te houden.
Leg de roodlof met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal en bedek ze met een laagje van de zachte boter.
Rasp de schil fijn van 2 clementines en pers het sap uit in een kleine pan. Voeg de ahornsiroop, de suiker, de azijn, het kaneelstokje, de steranijs, de kruidnagels, zout en peper toe en laat 4-5 minuten sudderen, tot de suiker is opgelost en het glazuur iets dikker wordt.
Schenk het glazuur in de ovenschaal en druppel het grootste deel ervan over de snijzijden van de roodlof. Rooster 15-20 minuten in de oven, tot de roodlof gaar en goudbruin is. Bedruip halverwege de baktijd met nog wat glazuur. Snijd de overige clementine in plakjes. Serveer de roodlof op een mooie schaal, leg de plakjes clementine ertussen en druppel het glazuur eroverheen.