Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
geroosterde spicy wortels & hazelnoten en limabonenpuree

Geroosterde spicy wortels & hazelnoten met limabonenpuree

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal bijgerechten
4

Ingrediënten

Voor de limabonenpuree

Rukmini: "Ik zou hier al netflixend een hele kom van kunnen leegeten, maar het is echt té lekker om niet te delen met vrienden. De wortels roosteren mooi met korianderzaadjes onder folie, en de rijke, zijdezachte limabonenpuree is in slechts 10 minuten klaar. Kortom: een voedzaam gerecht boordevol smaak."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Maal het korianderzaad en de zwarte peperkorrels lichtjes fijn in een vijzel en verdeel ze over een middelgrote braadslede, samen met de wortels, olijfolie, het water en ½ theelepel zeezoutvlokken. Dek af met aluminiumfolie en rooster 40 minuten in de oven.

  2. Verwijder na 40 minuten de folie en besprenkel de wortels met de agave- of ahornsiroop. Zet ze dan nog 15 minuten terug in de oven om het vocht te laten inkoken en wat ‘kleur’ op de wortels te krijgen. Leg de hazelnoten op een kleine bakplaat en rooster ze de laatste 15 minuten mee.

  3. Doe intussen de olijfolie, citroenschil, het korianderzaad, de lente-uien en knoflook in een kleine koekenpan en warm alles 5 minuten door op laag vuur – het is niet de bedoeling dat de knoflook verkleurt, dus zet het vuur laag.

  4. Doe de limabonen samen met het lente-ui-knoflookmengsel in een blender of keukenmachine en pureer alles tot een gladde massa. Voeg een kneepje citroensap toe; proef en breng naar wens op smaak met wat zeezout. Warm de puree op en verdeel deze dan over vier ondiepe kommen, leg de geroosterde wortels erop en bestrooi met wat zeezout, de geroosterde hazelnoten en fijngehakte bladpeterselie. Dien warm op en enjoy!

Auteur: Rukmini Iyer Fotografie: David Loftus Fotografie portret: Emily Marthick Styling: Jo Jackson & Rukmini Iyer

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Het Groene Kookboek

€ 25,99
het groene kookboek