Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Geroosterde sumakaardappels met rode ui en groene tahinsaus

Geroosterde sumakaardappels met rode ui en groene tahinsaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze ca. 5 minuten in een grote pan kokend water. Giet af en leg ze op ene bakplaat of in een grote ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en de sumak. Schep de aardappels om, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de sumak. Rooster ze ca. 45 minuten in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Draai de aardappels halverwege om.

  2. Doe alle ingrediënten voor de groene tahinsaus in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde, groene saus. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

  3. Pel de rode ui en schaaf met een mandoline in zeer dunne plakjes. Leg de geroosterde aardappels op een serveerbord, bestrooi met de geschaafde ui en besprenkel met de groene tahin. Geef de rest van de tahinsaus erbij om te dippen.

Per portie: 365 kcal | 54 g koolhydraten | 8 g eiwit | 11 g vet

Receptuur: Ajda Mehmet Foto’s: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!