Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
varkensbuik met wortel en ui

Geroosterde varkensbuik met wortel en ui

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de vetlaag van de varkensbuik kruislings in. Wrijf het vlees aan beide zijden in met zout en peper. Leg het stuk vlees op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het ca. 30 minuten in de oven.

  2. Pel de uien en snijd ze in parten. Schil de wortel en snijd hem in schuine plakken. Hak de tijm en de salie grof. Meng de uien, de wortel, de salie, de tijm en het komijnzaad met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  3. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel het groentemengsel rondom het vlees. Zet het geheel nog ca. 30 minuten in de oven. Schep regelmatig wat braadvet over het vlees.

  4. Neem de bakplaat uit de oven en snijd het vlees in plakken. Serveer de plakken vlees met de geroosterde groenten.

Per portie: 815 kcal | 6 g koolhydraten | 29 g eiwit | 76 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)