Geroosterde varkensschouder met bonen, rozemarijn en artisjok
Eenvoudig
ca. 3 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 15 min. bereidingstijd
ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd een nacht voor je het vlees gaat braden het vel van de varkensschouder meermaals kruislings in met een scherp mes. Roer de zeezoutvlokken, het venkelzaad, de chilivlokken en de citroenschil door elkaar in een kom en wrijf het met je handen in het vlees en in de insneden in het vel. Leg het vlees in een braadslee, dek af en zet een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven ca. 30 minuten lang voor op de hoogste stand en rooster het vlees ca. 20 minuten in de oven. Doe sjalotjes en de wijn erbij en verlaag de temperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak nog ca. 2 uur. Schenk het braadvocht voorzichtig in een steelpan. Zet de oven weer op de hoogste stand en bak nog ca. 30 minuten, tot het vel krokant is. Bak nog ca. 5 minuten – het vlees verbrand snel, dus houd het goed in de gaten. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.
Roer de bonen inclusief het vocht uit het blik door het braadvocht in de steelpan. Voeg de rozemarijn en de artisjokharten toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de bonen en gestoomde groenten. Besprenkel met het citroensap en olijfolie.