Geroosterde venkel met koriander en tijm
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de aardappels in koud water en borstel ze grondig schoon. Kook de aardappels in water met een snufj e zout in 25-30 minuten gaar.
Pel ondertussen de uien en snijd ze in dikke ringen. Was de venkelknollen en snijd ze in plakken. Was de tijm, schud hem droog en hak hem grof. Kneus de korianderzaadjes in een vijzel. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.
Meng de ui, de venkel, de tijm, de rode peper en de korianderzaadjes met de olijfolie en verdeel het geheel over een bakblik. Bestrooi met zout en peper en rooster het geheel ca. 20 minuten in de oven. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Smelt de boter en snijd de bieslook fijn. Giet de boter over de aardappels en bestrooi met bieslook. Serveer de aardappels met het geroosterde venkelmengsel.