Geroosterde wortels met knoflookbrood
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de wortels en snijd het loof en de puntjes eraf. Bestrooi de wortels met zout en peper en wrijf ze in met 1 el olijfolie. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven.
Snijd de chorizo in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 1 el olijfolie. Snijd de ciabatta in dunne plakken en wrijf het brood in met de knoflookolie. Bestrooi met zout en peper en leg de plakken ciabatta samen met de chorizo na ca. 10 minuten bij de wortels in de oven.
Snijd de wortels van de little gem zodat de kropjes in blaadjes uiteenvallen. Was de little gem en laat hem goed uitlekken. Meng de sla met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en verdeel de wortels, de chorizo en de knoflookbruschetta erover.