Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Geroosterde zalm met Chinese kool en doperwten

Geroosterde zalm met Chinese kool en doperwten

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dop de doperwten en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de doperwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel en snipper de sjalot. Meng voor de dressing de sjalot met de balsamico, het sinaasappelsap en de honing. Klop er 4 el olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Was de Chinese kool, laat hem goed uitlekken en snijd hem in lange repen. Was de dragon en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Hak de dragon fijn en meng hem door de dressing. Verdeel de Chinese kool en de doperwten over een schaal en schenk er de dressing overheen.

  3. Bestrijk de zalm licht met 1 el olijfolie. Verhit een droge pan op hoog vuur. Rooster de zalm ca. 2 minuten per zijde in de zeer hete pan. Snijd de zalm in repen van ca. 1 cm breed. Bestrooi de zalm met zout en grof gemalen peper en serveer hem op de salade.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)