Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Geroosterde zalm met peper en citroen

Geroosterde zalm met peper en citroen

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil er fijn af. Kneus de peper korrels grof. Wrijf de zalmfilets in met de peper korrels en de citroenschil en bestrooi met zout. Verhit ½ el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets in de pan en draai het vuur laag. Bak de zalm 4-5 minuten zonder hem om te draaien of te verplaatsen.

  2. Schaaf de venkel in dunne plakken. Hak de dille grof. Pers het sap uit de citroen. Meng de venkel met het citroensap, 2 el olijfolie, de kappertjes en de dille. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Draai de zalm om en bak hem nog 4-5 minuten. Neem de zalm uit de pan en snijd de filets met een zeer scherp mes in plakjes. Serveer de zalm met de venkel en de citroenmayonaise.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Subba (subba.nl)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)