Bereiding
Zhug is een pikante kruidensaus uit Jemen met koriander, komijn en groene peper. De smaak gaat perfect samen met het zoete van de aardappel.
- Verwarm de oven voor (200°C / hetelucht: 180°C). Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en meng ze in een kom met de zonnebloemolie en het gerookte paprikapoeder. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 55-60 minuten in de oven tot ze erg zacht zijn. Leg de cherrytomaten de laatste ca. 10 minuten van de baktijd bij de aardappels en bak mee.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de zhug in een keukenmachine. Voeg zout, peper en 2-3 el water toe en meng tot een gladde en groene kruidensaus.
- Leg de aardappels op borden en snijd ze in de lengte open. Verdeel de tomaten (plus wat van het bakvocht) en de zhug eroverheen. Maak af met de feta en wat verse koriander.
Per portie: ca. 407 kcal
10 g eiwit| 10 g vet| 63 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson