Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Geroosterde zoete aardappel met zhug

Geroosterde zoete aardappel met zhug

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de zhug

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (200°C / hetelucht: 180°C). Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en meng ze in een kom met de zonnebloemolie en het gerookte paprikapoeder. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 55-60 minuten in de oven tot ze erg zacht zijn. Leg de cherrytomaten de laatste ca. 10 minuten van de baktijd bij de aardappels en bak mee.

  2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de zhug in een keukenmachine. Voeg zout, peper en 2-3 el water toe en meng tot een gladde en groene kruidensaus.

  3. Leg de aardappels op borden en snijd ze in de lengte open. Verdeel de tomaten (plus wat van het bakvocht) en de zhug eroverheen. Maak af met de feta en wat verse koriander.

Per portie: 407 kcal | 63 g koolhydraten | 10 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!