Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gesmoorde cannellinibonen

Gesmoorde cannellinibonen met Oost-Indische kers

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe wat olie in een grote, diepe koekenpan. Voeg de knoflook toe en verhit de olie 2-3 minuten op middellaag vuur, zodat de knoflook zijn smaak aan de olie afgeeft. Zorg ervoor dat de knoflook niet verkleurt.

  2. Giet de helft van de cannellinibonen af, spoel met koud water en voeg toe aan de pan. Voeg de rest van de cannellinibonen met het vocht uit het blik toe. Laat een paar minuten zachtjes koken. Plet ongeveer ¼ van de bonen in de pan en voeg het laurierblaadje, de parmezaankorst en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken, tot het mengsel is ingedikt. Voeg een scheutje water toe als het te dik lijkt.

  3. Vermaal intussen de Oost-Indische kers, de peterselie en de citroenschil fijn in een kleine keukenmachine. Druppel al draaiende de rest van de olie erbij, tot je een saus hebt. Doe in een kommetje en roer het citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de bonen over ondiepe kommen en neem het laurierblaadje en de parmezaankorst eruit. Besprenkel met de saus, bestrooi met de parmezaan, de chilivlokken en wat versgemalen zwarte peper. Serveer met knapperig brood om te dippen.

Per portie: 833 kcal | 40 g koolhydraten | 26 g eiwit | 60 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)