Bereiding

  1.  Los het bouillonblokje op in 500 ml water en breng het geheel aan de kook. Snijd het ontbijtspek fijn en bak het krokant in een droge pan met antiaanbaklaag. Haal het spek uit de pan en leg het apart. Pel en snipper de ui.
  2. Verwijder net zoveel blaadjes van de sla totdat alleen de harten overblijven. Snijd de slaharten eventueel doormidden. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn.
  3. Breng de boter zachtjes aan de kook met 150 ml kippenbouillon in een hapjespan of braadpan. Voeg de ui toe en kook het geheel ca. 5 minuten door. Voeg de slaharten toe en smoor ze ca. 4 minuten boven laag vuur met het deksel op de pan. Haal het deksel van de pan, voeg de peterselie en het ontbijtspek toe en verwarm het geheel door. Breng op smaak met zout en peper.

* Kropsla wordt ook wel botersla genoemd, de groente is romig en vol van smaak.
In dit recept worden de buitenste bladeren van de sla niet gebruikt. Gooi ze niet weg maar maak er –de volgende dag – een lekkere salade van.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)