Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel

Gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel

In samenwerking met Lindenhoff
  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor erbij

Het geheim van botermals lamsvlees? Heerlijke smaakmakers en langzame garing op lage temperatuur.  

Bereiding

  1. Haal het vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Bestrooi de lamsschenkels royaal met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit 50 ml olijfolie in een ruime, ovenbestendige braadpan en bak er de lamsschenkels op middelhoog vuur rondom goudbruin in. Neem de schenkels uit de pan en houd apart. Doe nu de venkel, de ui en de knoflook in de pan en fruit ze 5 minuten aan. Voeg de rozemarijn en het venkelzaad toe en blus af met de witte wijn.

  2. Voeg de gepelde tomaten toe aan de pan en meng alles door elkaar. Leg de lamsschenkels in de saus, ze mogen er bovenuit steken. Leg het deksel op de pan en zet ca. 2 uur en 30 minuten in de oven. Neem het deksel eraf, voeg de olijven toe en gaar nog 1 uur verder in de oven, tot het vlees een mooi korstje heeft gekregen en de saus ingekookt is. Bestrooi voor het serveren royaal met gehakte peterselie. Geef er lekker platbrood en yoghurt met munt en granaatappelpitjes bij.

Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)