Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Gesmoorde pompoen met salie en knoflook

Gesmoorde pompoen met salie en knoflook

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen en verwijder de kern met de pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine parten. Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de teentjes knoflook en halveer ze.

  2. Smelt de boter in een braadpan en leg er de stukken pompoen, de ui en de knoflook in. Bestrooi met zout en peper. Voeg de balsamico toe. Leg er de blaadjes salie op en leg het deksel op de pan. Smoor de pompoen ca. 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel na ca. 6 minuten een scheutje water toe en draai de pompoen voorzichtig om.

  3. Rooster de pompoenpitten in een droge pan goudbruin. Bestrooi de pitten met wat zout. Strooi de pitten over de pompoen en dien op.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)