Gesmoorde rodekool met risotto
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd hem in 8 parten. Verhit de boter in een grote braadpan en bak er de parten rodekool ca. 4 minuten aan beide kanten in. Bestrooi de rodekool met zout en peper en voeg de rozemarijn en een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan en laat het geheel ca. 30 minuten smoren op laag vuur.
Verwarm 500 ml water met het bouillonblokje. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de rijst toe en bak hem in 3-4 minuten glazig. Blus de rijst af met wat hete bouillon. Laat de rijst in ca. 18 minuten rustig gaar worden en voeg iedere keer als de bouillon is opgenomen zo veel hete bouillon toe dat de rijst net onder staat.
Rasp de parmezaan. Roer de geraspte parmezaan door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Leg op ieder bord 2 parten rodekool en schep er de risotto op. Druppel er nog 1 el olijfolie overheen.