Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gesmoorde venkel met lamsfilet

Gesmoorde venkel met lamsfilet

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Pel de knoflook en hak hem grof. Kook de aardappels met de knoflook gaar in water met wat zout. Snijd de venkelknollen in vieren. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de stukken venkel ca. 6 minuten rondom in aan. Was de tijm en schud hem droog. Bestrooi de venkel met zout en peper en voeg de venkelzaadjes en de tijm toe. Leg een deksel op de pan en laat het foodies 91 geheel ca. 10 minuten rustig smoren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrooi de lamsfilet met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de lamsfilet op hoog vuur ca. 1 minuut aan beide kanten in. Leg de lamsfilet in een ovenvaste schaal en zet hem ca. 8 minuten in de oven, tot hij veerkrachtig maar niet hard aanvoelt.

  3. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat ze even droogstomen. Pureer de aardappels met de melk en de boter en breng de puree op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 2 minuten rusten. Serveer de lamsfilet met de gesmoorde venkel en de knoflookpuree.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)