Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de aardappels en rasp ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak er de aardappel en de knoflook 5-6 minuten in. Kluts de eieren en breng op smaak met zout en peper. Schenk de eieren over de aardappel in de pan en zet de pan ca. 20 minuten in de oven.
  2. Snijd intussen het loof van de venkelknollen en verwijder de buitenste rokken. Snijd de venkelknollen in kwarten. Verhit 2 el boter in een braadpan en leg er de stukken venkel in. Strooi er het venkelzaad, zout en peper overheen. Voeg de slagroom toe en smoor de venkel afgedekt ca. 10 minuten op laag vuur.
  3. Verdeel de zalmfilet eventueel in porties. Verhit 1 el boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Bak de zalmfilet ca. 3 minuten aan beide zijden in de pan. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Neem de tortilla uit de oven en snijd hem in punten of repen. Strooi de peterselie over de venkel. Serveer de tortilla met de zalm en de venkel.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie