Gesmoorde wortel met harissaboter en abrikoos
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Wel de abrikozen ca. 30 minuten in warm water. Hak voor de harissaboter de peterselie en de muntblaadjes fijn. Meng de zachte boter met de harissa, de peterselie, de munt en wat zout.
Smelt de helft van de harissaboter in een ruime stoofpan en leg de wortels erin. Bestrooi met zout en peper en draai het vuur middelhoog. Leg het deksel op de pan en smoor de wortels in 15-20 minuten beetgaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als de boter dreigt te verbranden.
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de abrikozen af en snijd ze in reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de amandelen goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zeezout.
Giet de couscous af en laat kort droogstomen in een vergiet. Voeg de couscous, de abrikozen en de gehakte dille toe aan de wortels. Roer het geheel goed door, maar zorg dat de wortels niet uit elkaar vallen. Voeg de overige harissaboter toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel over een mooie grote schaal en maak af met de amandelen en wat verse kruiden.
Op zoek naar een bijpassende wijn bij de gesmoorde wortel met harissaboter? Die hebben we voor je!
LES FRUITS SAUVAGES VIOGNIER 2023
Delaunays Viognier heeft alles wat je ervan verwacht: sappige perziken, fleurige tonen van oranjebloesem en een volle, intense smaak. Vanwege z’n rijpe fruit sluit deze weelderige witte mooi aan bij de zoetere smaken van de gesmoorde wortel en gedroogde abrikoos. Dankzij z’n geurige, milde karakter combineert-ie bovendien fantastisch met het licht pittige accent van de harissaboter. De subtiele bloesemaroma’s matchen tot slot perfect met de verfijnde kruidigheid van de dille en munt. Een betoverende combi, die zo uit de vertellingen van Duizend-en een-nacht had kunnen komen.