Gestoofd hertenvlees met ras el hanout en sinaasappel
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd, indien nodig, het hertenvlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een stoofpan en bak het vlees er in porties rondom goudbruin in. Pel de uien en snijd in parten. Pel de knoflooktenen. Was de sinaasappel en snijd in partjes. Schep het vlees uit de pan en houd apart.
Fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten in het bakvet. Voeg de ras el hanout toe en meng goed. Bestuif met de bloem en roer goed door elkaar. Bak nog ca. 1 minuut. Voeg de wijn en de vleesbouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees op laag vuur in ca. 3 uur gaar.
Hak voor de topping alle ingrediënten fijn en meng door elkaar. Strooi de topping vlak voor het serveren over het stoofvlees. Lekker met gekookte aardappels.
Op zoek naar een bijpassende wijn bij het gestoofde hertenvlees met ras el hanout? Die hebben we voor je!
LES FLEURS SAUVAGES VIEILLES VIGNES CARIGNAN 2022
Carignan is geen gemakkelijke druif. Des te indrukwekkender is de rode wijn die de Dalaunays ervan maken. Hun geheim? Slimme wijngaardselectie – de specialiteit van de familie –, oude stokken (vieilles vignes) en rijping in eikenhouten vaten. Dat levert een zwoele rode op, met een verfijnde geur, een zachte volle smaak en een lange afdronk. Met z’n tonen van zwarte bes, vijg, kruidnagel en mokka is het een wildwijn bij uitstek. Hij heeft de smaakintensiteit en -lengte om het gestoofde hert goed aan te kunnen, en het rijpe, zoete en sappige fruit om de ras-el-hanout en de sinaasappel te pareren. Wilde bloemen (fleurs sauvages) voor bij een wildgerecht. Dat kan niet misgaan.