Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Gestoofd konijn met mosterd en bramen

Gestoofd konijn met mosterd en bramen

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze grof. Schrap de winterpeen en snijd hem in plakken. Breng de konijnenbouten op smaak met zout en peper en wrijf ze in met 2 el mosterd. Verhit 3 el boter en bak er de konijnenbouten ca. 4 minuten per zijde in. Neem het vlees uit de pan.

  2. Bak de peen en de ui ca. 3 minuten in de pan. Voeg 4 el mosterd, de laurierblaadjes, de bramengelei en de bouillon toe. Breng het geheel op laag vuur aan de kook. Leg het vlees in de bouillon en leg een deksel op de pan. Stoof de konijnenbouten ca. 1 uur en 30 minuten op laag vuur.

  3. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn en meng er 2 el boter en de crème fraîche doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Controleer de konijnenbouten op gaarheid, het vlees moet van het bot vallen. Neem de konijnenbouten voorzichtig uit de saus. Kook de saus eventueel nog wat in. Verdeel de aardappelpuree over borden en leg er de konijnenbouten op. Roer de verse bramen kort door de saus en schenk de saus over de borden.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)